У Берліні відбувся з’їзд Європейського конгресу українців

У Берліні відбувся з’їзд Європейського конгресу українців

Фото
Укрінформ
У столиці Німеччини 27-28 травня відбувся XIV З’їзд Європейського конгресу українців (ЄКУ), в якому взяли участь 50 представників українських громад Європи та гості організації.

Як передає Укрінформ, про це Європейський конгрес українців повідомив у Фейсбуці.

«Під час нарад підкреслено інтерес громад підсилювати мережування організацій в Європі, а також координації на міжнародному рівні для протидії російським впливам. Обговорено розвиток дій робочих груп ЄКУ (дипломатичної, громадської, гуманітарної, інформаційної) і регіональних платформ організації», – йдеться в дописі.

Під час з’їзду представили свою діяльність молоді організації, зокрема з Німеччини, Чехії, Польщі, Молдови, Чорногорії, Північної Македонії та Грузії.

Також було обрано нове керівництво організації та прийнято нові організації у його склад.

Зауважується, що ЄКУ у співпраці з партнерами з Українського центру безпеки та співпраці відкриє представництво в Україні та підсилить роботу офісу в Брюсселі.

ЄКУ висловив подяку Посольству України в Німеччині й українським організаціям Німеччини. Захід відбувся із підтримкою організації ICMPD.

Нагадаємо, президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час поїздки до Берліна в рамках візиту до Європи «Підтримка України у найважчі часи» зустрівся з німецькими політиками та представниками української громади.

Фото: European Congress of Ukrainians, World Congress of Ukrainian Youth Organizations / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-