У США 65 українських військових завершили навчання на системах ППО Patriot

У США 65 українських військових завершили навчання на системах ППО Patriot

Укрінформ
Українські військові, які вивчали у США системи протиповітряної оборони Patriot, завершили навчальну програму та повернулися до Європи.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив речник Пентагону Патрік Райдер.

“Цього тижня 65 членів протиповітряних сил України завершили навчання на системах Patriot у штаті Оклахома й вже повернулися в Європу. Разом з іншими українськими протиповітряниками, вони інтегруються із системами Patriot, переданими Україні Штатами, Німеччиною та Нідерландами”, - сказав Райдер.

Читайте також: На створення системи протиракетної оборони спрямували гроші з бюджету - рішення уряду

Він зазначив, що після розгортання в Україні цих систем “вони посилять ешелоновану протиповітряну оборону України, що надасть захист від російських ударів по цивільних та цивільній інфраструктурі”.

Райдер додав, що загалом від початку повномасштабного російського вторгнення до України, США вже провели різноманітне тренування понад 7000 військовослужбовців ЗСУ.

Читайте також: Українські військові вразили американських інструкторів швидкістю опанування системи Patriot – CNN

Як повідомлялося, у США вважають, що на теперішньому етапі необхідно зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16, однак у майбутньому українці обов’язково мають отримати літаки четвертого покоління.

Фото ілюстративне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-