В Австрії полегшили доступ українських переселенців до ринку праці

В Австрії полегшили доступ українських переселенців до ринку праці

Укрінформ
Вимушені переселенці з України отримають полегшений доступ до австрійського ринку праці.

Як передає Укрінформ з посиланням на АРА, відповідне рішення було прийнято у четвер Національною радою Австрії.

"У майбутньому власники картки переміщеної особи зможуть без дозволу влаштовуватися на будь-яку роботу в Австрії", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що, зокрема, більше не буде необхідною попередня перевірка заробітної плати та умов праці, що вимагається наразі у випадку українських переселенців.

Читайте також: Посли Британії та Польщі відвідали переселенців у модульному містечку Львова

Крім того, парламент полегшив у двох сферах доступ до так званої червоно-біло-червоної карти, яка по-суті надає робочу візу. Так, регулярні сезонні мігранти в майбутньому для її отримання повинні будуть підтвердити знання німецької мови на рівні А1, а не А2. Крім того, для кваліфікованих працівників дефіцитних професій і засновників стартапів знання французької, іспанської та боснійсько-хорватсько-сербської мов на рівні B1 також буде враховуватися в каталозі з п'ятьма балами.

За таке рішення проголосували депутати Австрійської народної партії та "Зелених", які входять до урядової коаліції, а також опозиційна ліберальна партія NEOS. Дві інші опозиційні партії – Соціал-демократична партія Австрії та крайнє права (і проросійська) Австрійська партія свободи – не голосували за зміни.

Читайте також: Чехія продовжила на рік дію правил щодо забезпечення житлом українських біженців

Як повідомляв Укрінформ, раніше австрійська влада продовжила для українців, які були змушені через війну залишити країну та приїхали до Австрії, право проживати в республіці до 4 березня 2024 року.

За даними МВС Австрії, у період з 24 лютого по 31 грудня 2022 року загалом в Австрії було зареєстровано 90 994 вимушених переселенців з України. Близько 66 тис. з них залишилися в Австрії, інші або повернулися додому, або виїхали до інших країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-