Прага передасть столичним лікарням гуманітарну допомогу на 15 мільйонів чеських крон

Прага передасть столичним лікарням гуманітарну допомогу на 15 мільйонів чеських крон

Укрінформ
Влада Праги передасть гуманітарну допомогу на 15 млн чеських крон київським лікарням.

Як передає Укрінформ, про це перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник повідомляє у Фейсбуці.

“Міська влада Праги передасть гуманітарну допомогу на суму 15 млн чеських крон (понад 25 млн грн за курсом НБУ) київським лікарням”, - написав він.

Поворозник зауважив, що сьогодні, в умовах воєнного стану, є черговий виклик для медичної сфери Києва. Медики працюють і надають допомогу жителям міста, а також пораненим бійцям, які повертаються з фронту. “Надзвичайно актуальна допомога для закладів охорони здоров’я столиці, і ми вдячні нашим друзям, і партнерам за готовність її надати”, - додав він.

Читайте також: Чехія продовжила на рік дію правил щодо забезпечення житлом українських біженців

“Приємно, що Чеська Республіка підтримує Україну. Ми це відчули на собі. Переконаний, що слова, промовлені мером міста: “ми з вами і будемо поруч скільки треба” – не просто слова. Це міцна позиція наших чеських друзів, і всі ми, українці, вдячні за це”, - написав Поворозник.

За його словами, також під час зустрічі з представниками міської влади Праги обговорили можливості надання допомоги у сфері розвитку транспортної системи Києва, зокрема її адаптацію до умов воєнного стану.

Як повідомлялося, від початку повномасштабної війни Київ залучив та отримав від європейських партнерів як допомогу: 40 сучасних карет “швидкої допомоги”, 40 пожежних автомобілів (2 авто в грудні відправили в Харків, який зазнає постійних обстрілів). Також отримала столиця 72 автобуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-