В Україні 50% мереж теплопостачання - в аварійному стані

В Україні 50% мереж теплопостачання - в аварійному стані

Укрінформ
Майже 50% мереж теплопостачання України перебувають в аварійному стані, через що втрати теплової енергії перевищують 20%.

Як передає Укрінформ, про це заявив заступник голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Віктор Білько під час онлайн-форуму «Теплозабезпечення українських міст».

«На жаль, стан систем теплопостачання міст України в більшості характеризується використанням неефективних та застарілих технологій, критичним зносом основних засобів на всіх ланцюгах технологічного циклу. Для прикладу, у нас майже 50% мереж аварійні та застарілі і близько 30% теплових пунктів теж аварійні. Як наслідок, втрати теплової енергії в мережах перевищують 20%», - сказав Білько.

За його словами, ракетні удари по критичній інфраструктурі показали, що модернізація систем теплопостачання потребує максимального використання локальних технічних рішень. Зараз проводиться незначна та фрагментарна модернізація систем теплопостачання: заміна аварійних ділянок трубопроводів, заміна або модернізація газових водогінних котлів, але Україні треба відходити від цієї практики і підходити до вирішення таких проблем комплексно.

Читайте також: На будівництво та ремонт інфраструктурних об’єктів Києва спрямують 19,2 мільярда

Як повідомлялося, заборгованість теплокомуненерго перед НАК «Нафтогаз України» становить понад 80 млрд гривень, що значно перешкоджає залученню інвестицій та модернізації галузі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-