У міській раді Чернігова заявили про цілеспрямовану спробу зірвати сесію

У міській раді Чернігова заявили про цілеспрямовану спробу зірвати сесію

Укрінформ
Виконувач обов'язків міського голови Чернігова Олександр Ломако вважає, що сесію Чернігівської міської ради намагаються зірвати навмисно.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Чернігівської міськради, передає Укрінформ.

За словами Ломака, робота міської ради "блокується штучно".

"Після трьох годин блокування роботи міської ради, після масових викликів депутатів на допити, зняття їх з потяга, викликів у військкомат й іншого тиску стала відома причина цих всіх дій. Її назвав керівник міської військової адміністрації - це бажання підписувати самостійно рішення міської ради без процедур", - заявив посадовець.

Водночас він наголосив, що міська рада дієздатна, сесія обов'язково збереться і будуть ухвалені всі необхідні рішення, запевнив Ломако.

Своєю чергою голова Чернігівської МВА Дмитро Брижинський, коментуючи ситуацію, зауважив, що на сесії міськради мала розглядатися низка важливих програм, однак "через неявку депутатів цього не сталось". Зокрема, йдеться про програми щодо шефської допомоги військовим частинам ЗСУ, які розташовані на території Чернігова; щодо надання одноразової матеріальної допомоги - винагороди мешканцям міста за особистий внесок у його відновлення та щодо компенсації комунальних послуг, наданих мешканцям багатоповерхової забудови, житло яких пошкоджено внаслідок російської військової агресії.

Читайте також: Президент призначив нового голову Чернігівської РДА

"...Як керівник військової адміністрації можу за поданням Управління фінансів Чернігівської міської ради затвердити програми, важливі для чернігівців", - заявив він і запропонував фінансовому органу "терміново подати йому вказані програми на затвердження".

Як повідомляв Укрінформ, сесія Чернігівської міської ради не змогла розпочати роботу, оскільки поліція отримала повідомлення про замінування приміщення.

Фото: chernigiv-rada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-