Одесу наступного тижня відвідає гендиректорка ЮНЕСКО

Одесу наступного тижня відвідає гендиректорка ЮНЕСКО

Укрінформ
Генеральна директорка ЮНЕСКО Одрі Азуле планує відвідати 4 квітня Одесу.

Про це на засіданні Виконавчого комітету Одеської міськради повідомив мер Генадій Труханов, передає Укрінформ.

Зокрема, під час візиту гендиректорки ЮНЕСКО планують відкрити на розі вулиць Пушкінської та Ланжеронівської, біля Морського музею, інформаційну табличку про включення об’єкта «Історичний центр Одеси» до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У заході також візьмуть участь представники Міністерства закордонних справ України, Міністерства культури та інформаційної політики, Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Читайте також: Завдяки ЮНЕСКО майже 300 закладів культури України отримали міжнародну допомогу - Ткаченко

Як повідомляв Укрінформ, у серпні 2022 року в МКІП ініціювали включення історичного центру Одеси до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО за прискореною процедурою. У жовтні Україна офіційно передала на розгляд ЮНЕСКО номінаційний файл «Історичний центр міста-порту Одеси» для включення до Списку всесвітньої спадщини, а Президент Володимир Зеленський закликав провести позачергову сесію Комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО щодо включення історичного центру Одеси до списку. Остаточне рішення щодо включення історичного центру міста до списку всесвітньої спадщини прийняли 25 січня 2023 року.

Фото: worldengineeringday.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-