Міжнародні спортивні федерації продовжують зберігати санкції проти росіян і білорусів

Міжнародні спортивні федерації продовжують зберігати санкції проти росіян і білорусів

Укрінформ
Міжнародні федерації продовжують зберігати санкції проти спортсменів росії та білорусі, попри попри рекомендації МОК допустити їх до міжнародних турнірів.

Не поспішає з поверненням росіян та білорусів Міжнародний союз біатлоністів (IBU), передає Укрінформ.

«Конгрес IBU у вересні минулого року прийняв дуже чітке рішення не допускати участі будь-яких російських або білоруських спортсменів або офіційних осіб в наших міжнародних змаганнях до тих пір, поки не зміняться обставини. … з огляду на поточну ситуацію на Україні. Причини, які призвели до вирішення конгресу,  залишаються в силі, і ще не настав час переглядати це рішення», - інформує прес-служба IBU.

І далі не бажає бачити представників країн агресорів на своїх турнірах Міжнародна федерація гімнастики (FIG).  

«На цей момент санкції, введені виконкомом FIG, відповідно до яких російські і білоруські спортсмени та офіційні особи, включаючи суддів, не допускаються до участі в змаганнях FIG або змаганнях, санкціонованих FIG, залишаються в силі до подальшого повідомлення»,  - йдеться у заяві FIG.

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (World Athletics) також продовжить відсторонення спортсменів рф та білорусі від турнірів, попри рекомендації МОК. 

Читайте також: Міністр спорту Литви розкритикувала рішення МОК допустити до змагань спортсменів з рф і білорусі

«Позиція World Athletics не змінилася, все було викладено після засідання нашої ради минулого тижня. Як заявив МОК, відповідні міжнародні федерації несуть відповідальність за прийняття рішення з цього питання щодо своїх видів спорту», - повідомляє пресслужба World Athletics.

Фото: biathlonworld.com.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-