У Стокгольмі вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Стокгольмі вшанували пам’ять жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Шведсько-українська парламентська група Риксдагу Швеції організувала у Стокгольмі церемонію пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила громадська організація Nordic Ukraine Forum.

Так, під час церемонії виступили спікер Риксдагу Андреас Норлен, Посол України у Швеції Андрій Плахотнюк, депутати Риксдагу та члени шведсько-української парламентської групи Ханна Вестерен та Ян Еріксон. Тимур Василишин виконав пісню «Молитва за Україну».

Голова Nordic Ukraine Forum Аліна Зубкович також виступила із промовою, у якій, зокрема, розповіла про звернення щодо визнання Голодомору геноцидом українців та про сподівання, що Риксдаг Швеції найближчим часом ухвалить рішення щодо цього.

Читайте також: У Стокгольмі відбулася молитва за мир в Україні

«Ми хотіли б висловити вдячність Ханні Вестерен за організацію заходу. Ми також вдячні Шерштін Лундґрен за те, що вона передала Риксдагу звернення українських організацій у Швеції про визнання Голодомору геноцидом і допомогла винести це питання на розгляд шведсько-української парламентської групи», – подякували у Nordic Ukraine Forum та висловили сподівання, що Риксдаг Швеції визнає Голодомор геноцидом українців, як це вже зробили парламенти багатьох інших країн.

Зауважимо, що у листопаді 2022 року до шведського парламенту та уряду було надіслано звернення про визнання Голодомору в Україні геноцидом. Звернення, яке було ініційоване та написане Українською Громадою в м. Гетеборзі, підтримали десять шведських організацій, пов’язаних з Україною, включно з Nordic Ukraine Forum.

Як повідомляв Укрінформ, 28 березня Парламент Франції визнав Голодомор геноцидом українського народу. Раніше аналогічне рішення ухвалила Ісландія.

Фото: Nordic Ukraine Forum / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-