Архієпископ Кентерберійський прибув із візитом до Києва

Архієпископ Кентерберійський прибув із візитом до Києва

Укрінформ
Архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі прибув до Києва з триденним візитом, аби висловити солідарність з народом і церквами України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Guardian.

«Народ України продемонстрував надзвичайну мужність перед обличчям незаконного, несправедливого та жорстокого вторгнення росії. Метою цього візиту є вияв солідарності з ними, оскільки вони стикаються з надзвичайно важкою зимою. Я з нетерпінням чекаю зустрічі з лідерами церков і місцевими християнами в Києві та дізнаюся, як ми можемо продовжувати їх підтримувати серед триваючих спустошень, втрат і руйнувань цієї війни», - заявив Велбі, прибувши до української столиці.

Також архієпископ Кентерберійський закликав усіх християн продовжувати молитися за народ України і пропонувати підтримку всіма можливими способами.

Читайте також: Папа Франциск визнав росію нападником на Україну

Як відомо, у Великій Британії Англіканська церква є державною, а її юридичним головою є король. Фактично ж церквою керує архієпископ Кентерберійський. Також він займає постійне місце у Палаті Лордів Великої Британії та проводить офіційні церемонії похорон та коронації британських монархів.

Як повідомляв Укрінформ, у липні предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній зустрівся в Лондоні з архієпископом Кентерберійським Джастіном Велбі.

Фото: Jackson Flindell/The West Australian

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-