Демократи у Палаті представників обрали нового лідера замість Пелосі

Демократи у Палаті представників обрали нового лідера замість Пелосі

Укрінформ
Члени Демократичної партії в Палаті представників Конгресу США обрали конгресмена Хакіма Джеффріса новим партійним лідером – він замінить на цій позиції конгресвумен Ненсі Пелосі, яка впродовж багатьох років очолювала фракцію демократів.

Про це йдеться в повідомленні Reuters у середу, передає Укрінформ.

«Після обрання Джеффріс стане першим темношкірим американцем, який займає високу керівну посаду в Палаті представників або Сенаті», - зауважується в повідомленні.

Хакім Джеффріс розпочне виконувати обов’язки лідера в січні наступного року, коли офіційно стартує сесія Конгресу США нового скликання.

Читайте також: Республіканці в Конгресі США хочуть більшого контролю над допомогою Україні

Як повідомляв Укрінформ, Ненсі Пелосі очолювала демократичну фракцію в Конгресі США та впродовж останніх років була спікером Палати представників. В середині листопада вона оголосила, що з наступного року не балотуватиметься на посаду лідера Демократичної партії.

Хакім Джеффріс був одним із трьох кандидатів, які претендували на те, щоб очолити фракцію демократів. Двоє інших претендентів також отримали високі посади в партійній ієрархії. Так, конгресмен Піт Агілар обраний головою Демократичних зборів, а конгресвумен Кетрін Кларк має стати партійним організатором в Палаті представників США.

Фото: Bill Clark/CQ-Roll Call, Inc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-