ДБР повідомило про підозру заступнику голови держдуми росії

ДБР повідомило про підозру заступнику голови держдуми росії

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру заступнику голови держдуми російскої федерації Олександру Бабакову, який голосував за приєднання до рф тимчасово захоплених територій України.

Як передає Укрінформ, про це ДБР повідомляє у Телеграмі.

"Працівники ДБР повідомили про підозру заступнику голови державної думи російської федерації Олександру Бабакову, який проголосував за ряд федеральних законів щодо включення Запорізької області та Херсонської області, разом зі Снігурівським та Олександрівським районами Миколаївської області, до складу російської федерації як новоутворених суб’єктів федеративної республіки", - ідеться у повідомленні.

Слідчі ДБР встановили, що депутат і раніше підтримував у голосуваннях всі злочинні рішення, пов’язані з воєнними діями проти України та порушенням територіальної цілісності нашої держави.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру 19 бойовикам, яких узяли в полон на Харківщині

У ДБР зазначили, що результатом умисних дій російського депутата є численні людські жертви серед українських військовослужбовців та мирного населення, пошкодження і знищення об’єктів цивільної, критичної та військової інфраструктури в Україні.

У ході досудового розслідування, розпочатого за ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), Бабакову повідомили про підозру.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також ДБР вивчає матеріали щодо повідомлення про підозру іншим депутатам рф, які ухвалюють рішення країни-агресора проти України.

Слідчі Бюро досліджують питання можливої причетності заступника голови держдуми до діяльності групи компаній VS Energy.

Як повідомляє в Телеграмі Служба безпеки України, Бабаков разом з іншими особами є кінцевим бенефіціаром енергетичної компанії, в управлінні якої перебувають об’єкти енергетичної інфраструктури в Житомирській, Херсонській, Кіровоградській, Чернівецькій, Рівненській областях та Києві. І нещодавно Служба безпеки провела обшуки у згаданій компанії для упередження загроз енергетиці, оскільки саме ця галузь останнім часом стала пріоритетною мішенню для російських ракетних ударів.

Читайте також: путін підписав документи про «приєднання» захоплених територій України до складу рф

У СБУ нагадали, що раніше слідчі спецслужби повідомили цьому посадовцю рф про підозру за іншим епізодом його антиукраїнської діяльності. Зокрема, у зв’язку зі схваленням 22 лютого поточного року держдумою рішення про використання збройних сил рф на території самопроголошених "л/днр". Цей документ, прийнятий напередодні повномасштабного вторгнення, розв’язав руки агресору.

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня Служба безпеки України прийшла з обшуками в енергетичну компанію VS Energy.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-