У столиці цьогоріч встановлять 12-метрову символічну «ялинку незламності»

У столиці цьогоріч встановлять 12-метрову символічну «ялинку незламності»

Укрінформ
У Києві цього року встановлять на Софійській площі 12-метрову символічну "ялинку незламності", прикрашену енергозберігаючими гірляндами.

Про це повідомив Київській міський голова Віталій Кличко, передає Укрінформ із посиланням на КМДА.

«У нас було багато дискусій про те, чи потрібна цього року ялинка. Звичайно, тих масових святкувань, які відбувалися раніше, не буде. Бізнес звернувся до нас із пропозицією встановити за свій рахунок ялинку – не таку велику, як зазвичай. Наприклад, минулорічна ялинка була висотою 31 метр, цього року буде майже втричі нижчою – 12 метрів. Прикрашатимуть її енергозберігаючі гірлянди, що підсвічуватимуться від генератора, який теж запропонували надати меценати», – сказав столичний голова.

За його словами, неподалік від генератора планують встановити точки для підзаряджання гаджетів. Після свят генератор планують передати військовим.

«Тож у нас цього року буде така символічна ялинка незламності», – зауважив Кличко.

Читайте також: Масових святкувань на Різдво й Новий рік у столиці не будеКличко

Зазначається, що оздоблять ялинку прикрасами минулих років. 1000 куль синього та жовтого кольорів, а також 500 білих голубів надасть компанія «Глобал Декор». Верхівку ялинки прикрашатиме герб України.

Нижня частина ялинки буде оформлена стендами з прапорами країн, які допомагають Києву впоратися з викликами та наслідками війни.

Кличко наголосив, що бюджетні кошти на роботи зі встановлення та підсвічування ялинки не витрачатимуть - все робитимуть виключно за рахунок меценатів. Міські комунальні служби долучаться до монтажних робіт, прибирання території площі.

Розглядається варіант підсвічення ялинки тільки в певні дні або години доби.

Водночас масових розважальних заходів, фудкортів, ярмарків, атракціонів на Софійській площі не буде.

Як повідомлялося, у центрі Києва встановлять головну ялинку, яка буде «максимально енерговідповідальною».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-