Перша леді України відвідала відкриття виставки Russian War Crimes у Лондоні

Перша леді України відвідала відкриття виставки Russian War Crimes у Лондоні

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська під час візиту у Велику Британію відвідала відкриття виставки Russian War Crimes у Лондоні.

Як передає Укрінформ, про це перша леді повідомила в Телеграмі.

"Кожна жертва цієї війни – це реальна людина з обличчям та ім’ям. Як і кожен кат цієї війни. Кожен російський корегувальник вогню, ґвалтівник, мародер і вбивця теж має обличчя та ім’я, тільки людяності, совісті не має. Виставка Russian War Crimes, яку відкрили в лондонському Атріумі, якраз про людські історії, що криються за жахливою статистикою російських злочинів", — зазначила вона.

За словами Зеленської, "експозиція вмістила світлини, зроблені в багатьох куточках України, проте, звісно, це розповіді лише про маленьку частину звірств, які коять росіяни".

Перша леді подякувала за те, що до відкриття виставки зміг долучитися онлайн керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та наживо – український бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук і спікер Палати громад парламенту Великої Британії Ліндсі Гойл.

Як нагадала Зеленська, виставка Russian War Crimes уже була представлена в Європейському парламенті в Брюсселі. Також її відвідали люди в Києві, Давосі і Нью-Йорку.

"Сподіваюся, кожен, хто побачить ці фото, змінить абстрактне уявлення про війну в Україні на реальне. Побачить правду про злочини цієї війни й поширюватиме цю правду, щоб винні були покарані", – додала дружина Президента.

Читайте також: Зеленська обговорила з очільником МОЗ Британії Нацпрограму психосоціальної підтримки

Як повідомлялося, Зеленська перебуває з візитом у Великій Британії. Зокрема, перша леді вже взяла участь у Конференції із запобігання сексуальному насильству під час конфліктів (PSVI Conference). Дружина Президента закликала світову спільноту підтримати жертв російського насильства.

У межах візиту в Британію Зеленська зустрілася з Прем’єр-міністром Ріші Сунаком та його дружиною Акшатою Мурті.

Також перша леді побувала на прийомі у королеви-консорта Камілли, де подякувала за допомогу українцям.

Фото: Телеграм Олени Зеленської

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-