У Португалії українці вшанували жертв Голодомору

У Португалії українці вшанували жертв Голодомору

Фото
Укрінформ
Представники українських громад Португалії у містах Лісабон і Порту долучилися до вшанувальних заходів у 90-ті роковини початку Голодомору 1932-1933 років в Україні.

Про це передає Укрінформ з посиланням на Посольства України у Португалії та Консульство України в Порту.

За повідомленням Посольства, диппредставництво разом із духовенством і представниками української громади у Лісабоні взяло участь в акції «Мирна хода» та молебні у церкві São Domingos для вшанування пам'яті жертв Голодомору 1932–1933 і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

У Посольстві додали, що у церкві, на молебні за загиблими українцями внаслідок російських геноцидів, був присутній депутат Соціалістичної партії ПР Діого Леяу. Йому було надано слово.

У місті Порту українська громада півночі Португалії разом Консульством України вшанували пам'ять жертв голодоморів, зібравшись на панахиду за безневинно загиблими від штучного голоду біля пам’ятного знака та Української Верби.

Як повідомляв Укрінформ, Спілка українців у Португалії звернулася до Португальського парламенту з закликом визнати росію державою-спонсором тероризму та вжити заходів для запобігання подальшим нападам на Україну.

Фото: Embaixada da Ucrânia na República Portuguesa, Consulado da Ucrânia no Porto / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-