ЄС виділив €25 мільйонів на програму «ВідновиДІМ»

ЄС виділив €25 мільйонів на програму «ВідновиДІМ»

Укрінформ
Для відновлення пошкоджених війною будинків за програмою «ВідновиДІМ» вже доступні 25 мільйонів євро, які Європейський Союз перерозподілив для Фонду енергоефективності.

Про це повідомив глава Представництва Євросоюзу в Україні Матті Маасікас під час презентації програми «ВідновиДІМ» в Укрінформі.

«Фонд енергоефективності зосереджувався на багатоквартирних будинках, і ЄС перерозподілив до 25 мільйонів євро на цю нову програму «ВідновиДІМ». Угода була підписана вчора і, як пояснив в. о. міністра, гроші вже прийшли. Ми, як Євросоюз, займаємося цим спільно з урядом України, з Німеччиною і IFC (Міжнародною фінансовою корпорацією)», - сказав посол ЄС.

Маасікас відзначив, що кошти є на 100% грантами, тому ОСББ немає жодної необхідності витрачати власні гроші і вони доступні відразу.

«Ми переорієнтувалися від фундаментальної термомодернізації будівель на те, щоб зробити будинки придатними до життя вже цієї зими. Ми всі маємо пристосовуватися. Як і українці, які пристосовуються до цієї жахливої війни, партнери теж пристосовуються і це найкращий приклад такої адаптації», - зауважив дипломат.

Очільник Представництва додав, що 25 мільйонів євро є не єдиною підтримкою українців з проблемами з житлом від ЄС, також є програма з прямих грантів у розмірі до 100 мільйонів євро для муніципалітетів на житло для внутрішньо переміщених осіб.

Читайте також: Близько 10% українців мають пошкоджене або зруйноване житло через агресію рф

Він також озвучив дані про те, що з лютого через війну суттєво пошкоджено чи зруйнувано домівки 2,4 мільйона українців, було пошкоджено 136 тисяч будинків або 40% всього житлового фонду, включно з 16 тисяч багатоквартирних будинків.

Як повідомлялося, 30 листопада презентували програму «ВідновиДІМ». Об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), чиї будинки пошкоджені через російську агресію, можуть отримати грант до 6 мільйонів гривень на відновлення житла через державну установу «Фонд енергоефективності».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-