У Греції вшанували українського святого та борців за свободу України

У Греції вшанували українського святого та борців за свободу України

Укрінформ
В Іллінському скиті Святої Гори Афон у Греції відбулося вшанування 300-річчя від дня народження українського святого, преподобного Паїсія та справлено панахиду за борців за свободу та незалежність України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Консульство України в Салоніках.

Заходи відбулися за участі представника Консульства України в Салоніках і директора Інституту афонської спадщини.

До урочистостей також долучилися ігумен монастиря Пантократор архімандрит Гавриїл, настоятель Іллінського скиту архімандрит Филимон, духовенство та монахи з інших афонських обителей.

За повідомленням, під час урочистостей було зачитано вітального листа з нагоди ювілею до настоятелів і братії Іллінського скиту та монастиря Пантократор від Предстоятеля Православної Церкви України, Митрополита Київського і всієї України Епіфанія.

Крім того, під час перебування в Іллінському скиті та монастирі Пантократор українські делегати обговорили питання співпраці щодо досліджень і популяризації спадщини духовно-історичних зв'язків України зі Святою Горою.

Нагадаємо, сотні українців Греції пройшли мирною ходою центром Афін та провели на Синтагмі (площі Конституції), де розташована будівля грецького парламенту, мітинг "Жодних переговорів з терористами".

Фото: Консульство України в Салоніках / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-