Японія і Південна Корея підняли винищувачі через літаки Китаю та рф над Японським морем

Японія і Південна Корея підняли винищувачі через літаки Китаю та рф над Японським морем

Укрінформ
Повітряні сили самооборони Японії у середу підняли винищувачі, коли два китайські бомбардувальники та два ймовірно російські літаки пролетіли над Японським морем.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Kyodo News.

У японському міністерстві оборони заявили, що два китайські бомбардувальники H-6 пролетіли вранці через Цусімську протоку на південному заході Японії зі Східно-Китайського моря в бік Японського, а далі попрямували на північ.

Приблизно в цей же час два ймовірно російські військові літаки летіли їм назустріч над Японським морем, а потім розвернулися і пішли на північ.

Читайте також: Три країни ЄС домовилися про наступний етап розробки нового винищувача – ЗМІ

Водночас Об'єднаний комітет начальників штабів ЗС Південної Кореї повідомив, що два китайські і шість російських військових літаків у середу без попередження увійшли в зону ідентифікації ППО Південної Кореї (KADIZ), що спонукало ВПС підняти винищувачі.

Зазначається, що військові літаки пролетіли через KADIZ, але не порушили авіапростір Південної Кореї.

Читайте також: Столтенберг – про інцидент у Польщі: Сумнівів у надійності протиповітряного захисту НАТО немає

Як повідомляв Укрінформ, винищувачі місії Балтійського повітряного патрулювання НАТО в середині листопада тричі піднімалися в повітря, в результаті чого було ідентифіковано і здійснено супроводження двох російських військових літаків, а також цивільного Boeing-763, який летів у білорусь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-