Після вторгнення в Україну рф розширює репресивні повноваження новими законами - розвідка Британії

Після вторгнення в Україну рф розширює репресивні повноваження новими законами - розвідка Британії

Укрінформ
Після вторгнення в Україну росія розширяє репресивні повноваження держави новими законами, щоб запобігти зростанню інакодумство росіян.

Про це з посиланням на розвідку повідомляє у середу Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

“Нові закони ще більше розширять репресивні повноваження російської держави. Ця тенденція продовжується після повернення путіна на посаду президента в 2012 році, але ця тенденція різко посилилася після вторгнення в Україну”, - йдеться у зведенні.

Кремль, ймовірно, діє на випередження, щоб запобігти зростанню внутрішнього інакомислення, оскільки конфлікт залишається невирішеним і все більше впливає на повсякденне життя росіян, вважають у британській розвідці.

Читайте також: У росії ухвалили закон про заборону «пропаганди» ЛГБТ

Зокрема, в липні президент росії володимир путін схвалив поправки до закону про іноземних агентів 2012 року, який широко використовувався для репресій проти опонентів режиму. Планується, що нові заходи набудуть чинності 1 грудня 2022 року.

Зазначається, що закон 2012 року визначив «іноземних агентів» як осіб або організації, які отримали фінансову підтримку з-за кордону. Поправки розширяють визначення щодо тих, хто просто перебуває під невизначеним «впливом або тиском» іноземних суб'єктів.

міністерство юстиції рф також матиме повноваження публікувати особисті дані та адреси визначених «іноземних агентів», майже напевно піддаючи їх ризику переслідувань, зазначається у повідомленні розвідки.

Читайте також: У росії держдума ухвалила закон про статус «ветерана» для добровольців на війні проти України

Як повідомлялося, російський закон про іноземних агентів вимагає, щоб будь-хто, хто отримує «підтримку» з-за меж росії або перебуває під «впливом» з-за меж росії, зареєструвався і оголосив себе «іноземним агентом». Після реєстрації вони піддаються додатковим перевіркам та зобов'язані помічати всі свої публікації відмовою від відповідальності, що складається з 24 слів, про те, що вони поширюються «іноземним агентом».

Словосполучення «іноземний агент» в російській мові викликає сильні асоціації зі шпигунством часів холодної війни. Закон зазнав серйозної критики як у росії, так і на міжнародному рівні як порушуючий права людини і як інструмент, що використовується для придушення громадянського суспільства та свободи преси в росії, особливо груп, які виступають проти путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-