Засновник Alibaba залишив Китай через тиск влади – ЗМІ

Засновник Alibaba залишив Китай через тиск влади – ЗМІ

Укрінформ
Китайський мільярдер і засновник Alibaba Джек Ма разом з родиною переховується у Токіо через репресії з боку Китаю.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на The Japan Times.

Колись найбагатша людина Китаю вже пів року проживає у Токіо після після придушення технологічного сектора китайським урядом.

За даними видання Financial Times, яке належить японській медіакомпанії Nikkei, Джек Ма провів більшу частину останніх шести місяців зі своєю родиною в Токіо та інших частинах Японії, а також відвідав Сполучені Штати та Ізраїль.

Британська газета повідомила, що Ма часто відвідував кілька приватних клубів у Токіо та став колекціонером сучасного японського мистецтва, а також досліджував розширення своїх бізнес-інтересів у сфері сталого розвитку.

Як повідомлялося, 24 жовтня 2020 року Джек Ма розкритикував банківську систему КНР і закликав до реформ. Про це він заявив за кілька тижнів до запланованого первинного публічного розміщення акцій (IPO) Ant Group, дочірньої компанії Alibaba.

Проти компаній мільярдера було здійснено ряд дій, включно з антимонопольним розслідуванням щодо корпорації Alibaba Group.

Читайте також: Понад 40 великих міжнародних компаній продовжують працювати в рф

Після репресій з боку китайських регуляторів до технологічних компаній, в рамках яких було заблоковано розміщення на фондовому ринку акцій дочірньої компанії Alibaba Ant Group та накладено рекордні штрафи на Alibaba, мільярдер звів до мінімуму свою громадську діяльність.

 Фото: BLOOMBERG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-