Із початку війни радіотехнічні війська виявили понад 240 тисяч ворожих цілей - Залужний

Із початку війни радіотехнічні війська виявили понад 240 тисяч ворожих цілей - Залужний

Укрінформ
За дев'ять місяців широкомасштабної війни радіотехнічні війська Повітряних сил Збройних сил України виявили понад 240 тисяч ворожих цілей та врятували сотні тисяч людських життів.

Як передає Укрінформ, про це заявив у Телеграмі головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, вітаючи із професійним святом військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ.

"За 9 місяців широкомасштабної війни радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та супроводжено понад 240 тисяч повітряних цілей противника. Близько 80% знищується нашими вогневими засобами. Це сотні тисяч врятованих життів, це збережена інфраструктура. І це показник високої майстерності наших воїнів", - підкреслив він.

Залужний наголосив, що він пишається українськими радіотехнічними військами.

«Пишаюся, дякую за службу і вітаю із професійним святом військовослужбовців та працівників радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України! Вічна пам’ять тим, хто наблизив нас до Перемоги, але, на жаль, не розділить її з нами", - зауважив головнокомандувач ЗСУ.

Своєю чергою міністр оборони Олексій Резніков наголосив, що в часи, коли росія щоденно завдає авіаційних та ракетних ударів та скрізь використовує безпілотники, радіотехнічні війська ПС ЗСУ є найпершою ланкою захисту.

"Саме від цих воїнів залежить, наскільки швидко повітряні цілі будуть помічені та ідентифіковані. Оперативність розрахунків дозволяє нашим зенітно-ракетним комплексам вчасно захопити ціль і не дати їй долетіти до військових та інфраструктурних об'єктів”, - уточнив він.

За словами Резнікова, важко уявити, наскільки більшою була б шкода, і скільки б ще військових та цивільних життів забрав би диктаторський режим, якби не радіотехнічні війська.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук додав, що радіотехнічні війська Повітряних сил ЗСУ наближають перемогу над російськими загарбниками.

"Вартові неба! Щиро вітаю захисників і захисниць, які стоять на сторожі нашого неба! Ви першими виявляєте ймовірні загрози в повітрі, попереджаєте про можливий ворожий напад та виявляєте повітряні цілі ворога. І це вкрай важливо сьогодні, коли терористи пускають десятки ракет, намагаючись знищити Україну! Дякую за ваш професіоналізм та відданість українському народові! Дякую, що наближаєте нашу Перемогу", - написав він у привітанні, розміщеному у Фейсбуці.

Читайте також: Українська авіація завдала дев'ять ударів по районах зосередження ворога

Як повідомлялося, 16 вересня 2010 року вийшов наказ міністра оборони України №490, згідно з яким 30 листопада святкуватимуть День радіотехнічних військ Повітряних сил Збройних сил України.

Радіотехнічні війська є основним джерелом інформації про повітряну обстановку і призначені для ведення радіотехнічної розвідки повітряних об’єктів та оповіщення військ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-