На Херсонщині судитимуть ексдиректора ліцею, який очолив окупаційне «управління освіти»

На Херсонщині судитимуть ексдиректора ліцею, який очолив окупаційне «управління освіти»

Укрінформ
За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України за фактом колабораційної діяльності.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Офіс генерального прокурора.

“За даними слідства, наприкінці червня 2022 року директор одного з ліцеїв Новокаховської міської ради почав співпрацювати з окупантами. Він добровільно очолив псевдоорган – "управління освіти військово-цивільної адміністрації Каховського району", - йдеться у повідомленні.

На фігуранта покладались обов’язки щодо впровадження стандартів освіти держави-агресора у навчальних закладах Нової Каховки, а також забезпечення освітнього процесу із загальним застосуванням російської мови.

Читайте також: Загарбники вивезли з Нової Каховки всіх колаборантів - Центр спротиву

Також обвинувачений здійснював перевірки навчальних закладів і проводив інвентаризацію майна, призначав на посади керівників закладів освіти, які погодилися підпорядковуватись окупаційній адміністрації, а тим, хто відмовлявся, погрожував відправити «на підвал».

Досудове розслідування здійснювалось Управлінням СБУ в Херсонській області.

Як повідомляв Укрінформ, колишньому міністру освіти Дмитру Табачнику оголосили підозру в державній зраді: за даними слідства, він допомагав колаборантам на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-