Виплати для людей з інвалідністю зберігаються і за кордоном - Мінсоцполітики

Виплати для людей з інвалідністю зберігаються і за кордоном - Мінсоцполітики

Укрінформ
Всі виплати з інвалідності зберігаються і для тих осіб, які нині перебувають за межами України.

Про це сказала міністр соціальної політики Оксана Жолнович на «Форумі Інклюзивності. Відбудова», передає кореспондент Укрінформу.

«Ми зберігаємо всі виплати по інвалідності, які здійснювались в Україні, і за кордоном. Домовляємося про обмін інформацією з Польщею, Литвою, Чехією та іншими країнами, щоб допомогти верифікувати документи людям з інвалідністю. Щоб довести, що це дійсно людина з інвалідністю, щоб також забезпечити та продовжити виплати за кордоном від тих урядів, де вони зараз перебувають. Бо дуже часто людям самим дуже важко підтвердити ці документи», - розповіла Жолнович.

Вона зазначила, що існують великі труднощі з переміщенням та розміщенням людей з інвалідністю за кордоном. За її словами, людей з родинами готові були приймати, але переміщення людей зі спецзакладів було дуже утруднено, бо не вистачає таких місць, щоб забезпечувати цілодобовий догляд.

Читайте також: Центри тимчасового перебування слід пристосувати для людей з інвалідністю - урядова уповноважена

«Сьогодні ми взаємодіємо з низкою міжнародних організацій щодо окремого ремонту житла для людей маломобільних груп і забезпечення їх доглядом. У тому числі, аби розуміти, що ми не просто поселимо туди людину, а щоб там був хтось, хто готовий їй допомогти, чи на кілька годин, чи цілодобово, залежно від її потреб. І друге, що важливо, ми створюємо два свої заклади, будемо їх переформатовувати для тих людей, що не можуть себе самостійно обслуговувати», - сказала Жолнович.

Як повідомлялось, упродовж останніх трьох місяців з територій, де точаться активні бойові дії, евакуювали майже 300 тисяч людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-