На Полтавщині викрили канал контрабанди культурних цінностей до ЄС

На Полтавщині викрили канал контрабанди культурних цінностей до ЄС

Фото
Укрінформ
Співробітники СБУ викрили мешканця Полтавщини, який організували сталий канал вивезення культурних цінностей до країн ЄС з приховуванням від митного контролю.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Управління СБУ в Полтавській області.

«СБУ Полтавщини перекрила канал контрабанди. Для протиправної діяльності ділок створив спеціалізований Інтернет-ресурс, на якому пропонував колекціонерам придбати предмети релігійного культу ХІХ-ХХ століть. Лоти фігурант підшукував на маленьких спеціалізованих онлайн-платформах, реставрував їх за необхідності та виставляв на продаж колекціонерам з Європи», - йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що під час обшуків, проведених у декількох регіонах України, співробітники спецслужби виявили понад 100 ікон, які можуть становити культурну цінність, і попередньо готувалися для продажу на закритих аукціонах.

Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 201 Кримінального кодексу (контрабанда). Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років.

Читайте також: СБУ припинила «співпрацю» митників і підсанкційних контрабандистів

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності проводили співробітники УСБУ в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури.

Як повідомлялося, СБУ запобігла вивезенню з України елітного автопарку, зброї та антикваріату, які належать президенту промислового гіганта АТ «Мотор Січ», на сотні мільйонів гривень. Це майно намагалися вивезти з України, щоб уникнути його арешту в межах кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-