У Берліні вшанували пам’ять жертв Голодомору

У Берліні вшанували пам’ять жертв Голодомору

Фото, відео
Укрінформ
У Берлінському соборі (Berliner Dom) відбулися панахида за жертвами Голодомору 1932-33 років в Україні та молитва за мир.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У величному соборі зібралися німецькі політики, зокрема, депутати Бундестагу, дипломати, представники громадськості та української діаспори. Пролунали молитви українською і німецькою мовами, а також на івриті. Хор також виконав «Господню молитву» та «Молитва за Україну».

Показово, що панахида відбулася напередодні слухань у Бундестазі щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу.

У Берліні відбулася панахида за жертвами Голодомору / Фото: Ольга Танасійчук, Укрінформ

Посол України у ФРН Олексій Макеєв відзначив у розмові з журналістами величезну роботу українських дипломатів з депутатами Бундестагу, аби ця резолюція була ухвалена, причому в дні 90-х роковин Голодомору. Той факт, що текст узгодили чотири демократичні партії (три з яких входять в урядову коаліцію та найбільша опозиційна політсила) дає надію, що резолюція буде схвалена 30 листопада.

«Це надзвичайно важлива для України подія», - підкреслив Макеєв. Він визнав, що війна росії проти України, стала тим фактором, який сильно вплинув на політикум і усіх німців загалом, зауваживши, що «паралелі напрошуються самі собою». 

Читайте також: В Австрії вшанували жертв Голодоморів та агресії росії, яка триває й досі

Як повідомляв Укрінформ, Україна закликає світ визнати організований тоталітарним комуністичним режимом сталіна Голодомор 1932-1933 років геноцидом Українського народу. На сьогодні це зробили  22 держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-