Місто-привид: як виглядає окупований  Маріуполь

Місто-привид: як виглядає окупований Маріуполь

Відео
Укрінформ
Міська рада Маріуполя показала, як насправді виглядає місто в окупації: знищені будинки, черги за хлібом, відсутність опалення…

Про це Маріупольська міська рада повідомила у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Такий справжній вигляд Маріуполя під російською окупацією. Місто-привид. рашисти показують на пропагандистському телебаченні нові будинки, квартири у яких роздають колаборантам. Але реальність міста зовсім інша. Знищені будинки, розбиті двори, дитячі майданчики, знищені автомобілі. Люди, які виживають, стоять у чергах за хлібом та замерзають без вікон та опалення. Таке справжнє життя маріупольців у місті, яке перетворили на гетто. І це неможливо приховати», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Маріуполі росіяни облаштовують склад з боєприпасами за 100 метрів від школи — радник мера

Як повідомляв Укрінформ, у Маріуполі загарбники масово зносять житлові будинки, вже знищено понад 50 тисяч квартир. У тимчасово захопленому місті потребують негайного переселення не менш 40 тисяч людей. Через системний демонтаж житла вони просто опиняються на вулиці. Окрім того, в Маріуполі вже налічується 28 тис. цивільних загарбників, які мають десь жити. До кінця 2023 року їх кількість, за планами росіян, має збільшитись до 50-60 тисяч (без сімей), а загалом – до 100-120 тис. разом з родинами.

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів. Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. Нині у заблокованому місті залишаються понад 100 тис. жителів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-