Румунія визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні злочином проти людяності

Румунія визнала Голодомор 1932–1933 років в Україні злочином проти людяності

Укрінформ
Депутати обох палат румунського парламенту проголосували на спільному засіданні 23 листопада за декларацію із засудженням навмисного голоду (Голодомору), якому український народ був підданий у 1932–1933 роках.

Про це повідомила пресслужба посольства України в Румунії, передає Укрінформ.

"На спільному засіданні сенату та палати депутатів парламенту Румунії була ухвалена політична Декларація, в якій Голодомор (цілеспрямований штучний голод 1932-1933 років в Україні) визнається злочином проти українського народу та проти людяності", - поінформували у диппредставництві.

У посольстві також повідомили, що перед цим у палаті депутатів парламенту Румунії було відкрито виставку про Голодомор 1932-1933 років в Україні та злочини рф проти України та українського народу. «Незасуджений геноцид українців повторюється».

Її організувало посольство України в Румунії спільно з Національним музеєм Голодомору.

Читайте також: Кулеба закликав Німеччину «відкинути брехню Москви» і визнати Голодомор геноцидом

У відкриті виставки взяли участь посол України в Румунії Ігор Прокопчук, представники парламенту Румунії, керівники дипломатичних місій, акредитованих у Бухаресті, представники української національної меншини та ЗМІ Румунії.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав німецьких партнерів «відкинути брехню москви» і визнати Голодомор геноцидом українського народу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-