Україна в ОБСЄ: лукашенко остаточно продає росії білоруський суверенітет

Україна в ОБСЄ: лукашенко остаточно продає росії білоруський суверенітет

Укрінформ
Режим лукашенка вирішує остаточно продати росії суверенітет білорусі, але він ще має час "врятувати країну від ганьби повноцінної участі у геноцидній війні, яку веде збанкрутілий російський режим проти українського народу".

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час спеціального засідання Постійної ради ОБСЄ у вівторок у столиці Австрії.

"Водночас, на тлі російських втрат олександр лукашенко вирішує остаточно продати суверенітет білорусі своєму російському патрону", - сказав він.

Читайте також: У білорусі зафіксували ешелони з військовою технікою, які рухаються у напрямку рф

За словами Цимбалюка, звинувачуючи Україну в нібито "плануванні нападу на білорусь", лукашенко насправді "потребує прикриття для використання білорусі для запуску російських ракет і безпілотників-камікадзе по Києву".

"При цьому, буквально вчора він заявив про розгортання в білорусі спільного угруповання військ, у тому числі шляхом розміщення в країні додаткового російського контингенту. Що ж, мінську варто задати собі питання, наскільки спроможна та заслуговує довіри росія? Які справжні наміри кремля? Вони дійсно думають про нову атаку з півночі на Україну чи просто хочуть завершити окупацію білорусі, ввівши туди додаткові війська?", - заявив український посол.

Читайте також: Зеленський запропонував G7 розмістити місію спостерігачів на кордоні з білоруссю

Очільник української місії в ОБСЄ наголосив, що білоруський режим "не уникне своєї частки відповідальності за злочин агресії". Він ще має час "захистити свій навіть скомпрометований суверенітет і врятувати країну від ганьби повноцінної участі у геноцидній війні, яку веде збанкрутілий російський режим проти українського народу".

Як відомо, територія білорусі використовувалася як плацдарм для наступу росії на Київ і Чернігів. рф також чинить з білорусі повітряні нальоти та ракетні удари. Крім того, станом на жовтень з початку повномасштабного наступу росії з білоруських арсеналів зберігання ракет і боєприпасів відправили майже 250 вагонів "допомоги" російським військам.

Читайте також: Данілов: білорусь перебуває у заручниках в рф

Між Україною та росією вже немає дипломатичних відносин, але з білоруссю вони поки що зберігаються.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба казав, що їх розірвуть, якщо армія рб перетне кордон та піде на пряме вторгнення. Поки що цього не сталося, але білоруський диктатор олександр лукашенко 10 жовтня повідомив про створення спільного угруповання військ із рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-