Ердоган поговорив із путіним: що відомо

Ердоган поговорив із путіним: що відомо

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з російським диктатором путіним: йшлося про обмін полоненими, зернові коридори, псевдореферендуми та готовність Туреччини бути посередником у переговорному процесі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Директорат з комунікацій адміністрації Президента Туреччини.

“У ході розмови були оцінені останні події щодо російсько-української війни. Президент Ердоган висловив задоволення успішним завершенням російсько-українського обміну полоненими, над яким працювали тривалий час, і функціонуванням Стамбульської угоди (про відкриття зернових коридорів - ред.), розробленої за підтримки ООН”, - йдеться у повідомленні директорату за результатами розмови.

Читайте також: Зеленський подякував Ердогану за позицію щодо невизнання псевдореферендумів

Також йшлося про продовження дії зернових коридорів.

“Заявивши, що продовження механізму, який закінчується в листопаді, є спільним інтересом, президент Ердоган вказав, що робота над безперебійним експортом російських добрив і зернових продуктів також триватиме”, - йдеться в тексті.

Крім того, президент Ердоган сказав про необхідність зменшення напруженості для “прокладання шляху до більш позитивних подій” та висловив очікування, що росія зробить кроки у цьому напрямку, “зокрема у питанні приєднання деяких регіонів України до росії”.

“Попросивши президента росії путіна дати переговорам ще один шанс, президент Ердоган зазначив, що вони (турецька сторона - ред.) готові зіграти сприяючу роль у цьому процесі”, - вказується в тексті.

Читайте також: путін визнав Херсонську та Запорізьку область «незалежними» — росЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні зустрічі Президент Туреччини сказав про те, що псевдореферендумів ускладнює дипломатичні зусилля, а застосування росією ядерної зброї може обернутися катастрофою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-