Сьогодні в Марселі стартує гуманітарна операція «Човен для України»

Сьогодні в Марселі стартує гуманітарна операція «Човен для України»

Укрінформ
28 вересня у Марселі за участі міністра закордонних справ Франції Катрін Колонни відбудеться запуск операції “Човен для України”, в рамках якої до України буде відправлено понад 1000 тонн гуманітарних вантажів.

Про це йдеться у повідомленні МЗС Франції, передає Укрінформ.

“Понад 1000 тонн гуманітарних вантажів буде транспортовано до порту Констанца в Румунії. Вони відповідають пріоритетним потребам, визначеним українською владою, і поєднують внески державного та приватного секторів”, - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Франція надасть Україні понад тонну гумдопомоги та оплатить доставку пшениці в Африку

Зокрема, йдеться про вантаж, який охоплює наступні сектори:

- цивільна безпека: 15 пожежно-рятувальних автомобілів, приведених до стандартів України, з них 5 вживаних автомобілів, запропонованих пожежно-рятувальними службами, та 10 нових автомобілів; 8 напівжорстких моторних плавзасобів; 19 тонн техніки (рятувального, очисного та захисного спорядження);

- медична допомога: 25 тонн екстрених та реанімаційних препаратів, 14 тонн з яких були запропоновані асоціацією “Тюльпан” та її медичними компаніями-членами, а також медичний автомобіль, оснащений мобільним радіологічним апаратом, що дозволяє проводити обстеження на місцях;

- продовольча допомога: 60 тис. продовольчих пайків (дворазове харчування), 48 тонн готових страв, 13 тонн молока;

- аварійно-реабілітаційне обладнання: 5 генераторів, будівельні матеріали та брезент.

Читайте також: У Брюсселі обговорили гуманітарну допомогу Україні для проходження зими

Зазначається, що Франція також пропонує понад 200 метрів аварійних мостів, які будуть використані для швидкого відновлення української цивільної інфраструктури: 3 збірні мости типу “bailey” і 3 модульні металеві мости, включаючи один, що буде транспортуватися з Франції автомобільним транспортом.

Повідомляється, що після прибуття в Констанцу вантаж буде транспортовано до гуманітарного центру в Сучаві (Румунія).

За участі французьких посольств в Румунії та Україні пожертви будуть надані визначеним українським бенефіціарам, зокрема Службі з надзвичайних ситуацій України, Міністерству охорони здоров’я, Чернігівській та Харківській областям і містам, муніципалітетам Одеси та Стрию.

“Як Франція зобов’язалася під час конференції в Лугано, зусилля з відновлення будуть зосереджені, зокрема, на Чернігівській області, відповідно до механізму спонсорства, запропонованого Президентом Володимиром Зеленським”, - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Балаклію доставили понад 100 тонн гуманітарних вантажів

МЗС Франції зазначає, що ця операція, організована в рамках Механізму цивільного захисту Європейського Союзу (MPCU), ще раз демонструє солідарність Франції, її місцевої влади, громадянського суспільства та бізнесу з українським народом.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Франції Картін Колонна у вівторок, 27 вересня, перебуває з візитом у Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-