Південь: ЗСУ за добу знищили майже 60 окупантів та десяток одиниць техніки

Південь: ЗСУ за добу знищили майже 60 окупантів та десяток одиниць техніки

Укрінформ
На південному фронті танковий взвод росіян 27 вересня намагався піти в наступ, але один з танків підірвався на міні, через що решта відступила. Українські військові за добу знищили 58 окупантів і з десяток одиниць техніки.

Про це повідомило оперативне командування «Південь», передає Укрінформ.

«Складом танкового взводу в напрямку Чкалове — Безіменне спробував провести наступальні дії. Один танк підірвався на протитанковій міні, два — відступили», — йдеться в повідомленні.

В ОК розповіли, що ворог продовжує обстріли українських позицій з реактивної та важкої артилерії, танків й мінометів. Також за добу росіяни здійснили 3 авіаційні і 3 ракетні удари по цивільній інфраструктурі прифронтових і тилових районів.

Читайте також: ЗСУ вразили ракетами п’ять пунктів управління ворожих військ

За словами командування, ситуація на південному фронті «залишається напруженою, розвиток її досить динамічний, але контроль Сил оборони переважає». Ворог намагається підтягувати резерви з кримського напрямку.

Українська авіація завдала по ворогу 5 ударів, а підрозділи ППО знищили безпілотник-розвідник типу «Орлан-10» в Херсонському районі та ворожий штурмовик Су-25 у Баштанському районі Миколаївщини.

Читайте також: ЗСУ збили всі іранські дрони-камікадзе, які ворог випустив по Миколаєву - Кім

Ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ за добу виконали 250 вогневих завдань, зокрема уразили контрольно-спостережний пункт та склад з боєприпасами в Бериславському районі Херсонщини.

Загалом за добу українські військові на півдні знищили 58 окупантів, танк та ще 7 одиниць автомобільної техніки. Решта результатів «дорозвідуються», кажуть в ОК.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-