США підтримують деокупацію Україною своєї території, включно з Кримом – Карпентер

США підтримують деокупацію Україною своєї території, включно з Кримом – Карпентер

Укрінформ
Сполучені Штати сповнені рішучості допомогти Україні відновити контроль над усією тимчасово окупованою росією територією, включаючи Донбас та Крим.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив під час спеціального онлайн-брифінгу постійний представник США при ОБСЄ Майкл Карпентер.

“Ми, Сполучені Штати, сповнені рішучості допомогти Україні продовжувати захищати себе та звільняти свої території від російського контролю та російської тимчасової окупації. І якщо я не помиляюся, то за останні кілька тижнів українці звільнили близько 8500, майже 9 тис. кв. км. землі. Це дуже велика територія, і ми рішуче налаштовані, щоб ці зусилля були доведені до кінця, щоб Україна відновила контроль над усією своєю територією", - заявив він.

Читайте також: У Конгресі США представили проєкт резолюції на $12,3 мільярда допомоги Україні - Арахамія

Американський посол зазначив, що росія розпочала цю війну проти України виключно на основі "чистого бажання імперського завоювання".

"Цій агресії не було абсолютно жодного логічного обґрунтування, жодного виправдання, і наша мета полягає в тому, щоб її було припинено, і щоб Україна відновила свій повний – і я повторюю – повний суверенітет і територіальну цілісність у межах своїх міжнародно визнаних кордонів, включаючи, звичайно, весь Донбас і Крим", - наголосив Карпентер.

Читайте також: Зеленський: Відповідь на зухвалість рф – це ще більше підтримки для України

Очільник американської місії в ОБСЄ також вказав на те, що відчайдушні спроби росії "змінити реальність на місцях" шляхом проведення нових бутафорських "референдумів" на окупованих територіях України "нічого не змінять".

"Я навіть не хочу називати їх "референдумами", тому що вони не є. Це пропагандистські трюки і не більше", - заявив він.

Читайте також: ООН не визнає «псевдореферендуми» справжнім проявом волі українців

Карпентер запевнив, що Сполучені Штати ніколи не визнають легітимність цих "пропагандистських трюків" рф, які "не змінять того факту, що Україна є Україною, і що ми визнаємо її суверенітет і територіальну цілісність у межах її міжнародно визнаних кордонів, як і переважна більшість інших держав міжнародного співтовариства".

Читайте також: Ситуація на фронті і підтримка ЗСУ: Зеленський провів розмову зі Столтенбергом

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони України чинять запеклий опір російським загарбникам. Президент путін 21 вересня після оголошення часткової мобілізації в російській федерації знову пригрозив західним країнам застосуванням ядерної зброї.

Фото: USOSCE/Colin Peters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-