Канада не підтримує заборону на видачу віз росіянам

Канада не підтримує заборону на видачу віз росіянам

Укрінформ
Канада не підтримує заборону на видачу росіянам віз, оскільки це завадить російським дисидентам шукати прихисток за кордоном.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час телефонного спілкування із журналістами заявила міністерка закордонних справ Канади Мелані Жолі.

“Є російські солдати, готові виступити проти влади, які дезертирують та тікають із поля бою в Україні. Є багато росіян, які хочуть покинути росію”, - сказала Жолі.

Читайте також: Кулеба закликав країни, які пропонують посередництво з рф, припинити гру і підтримати Україну

На її переконання, російський режим уже доведений до розпачу, тому людям, які з ним не погоджуються, загрожує підвищена небезпека, і заборона на видачу віз стосовно них буде несправедливою.

“Те, що ми вже робимо, працює, але слід робити більше”, - додала міністерка стосовно покарання росії за її незаконне вторгнення до України.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф путін оголосив про проведення в росії часткової мобілізації. Цей указ російського диктатора значно збільшив попит на авіарейси до іноземних країн та спричинив черги на прикордонних пунктах пропуску в бік держав, що межують з росією.

Читайте також: Угорщина не буде забороняти видачу туристичних віз росіянам — Сійярто

Деякі країни, зокрема Естонія, Латвія та Казахстан, уже заявили, що не надаватимуть прихистку росіянам, які тікають від мобілізації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-