Україна може застосовувати західну зброю в регіонах, які росія планує оголосити своїми - Блінкен

Україна може застосовувати західну зброю в регіонах, які росія планує оголосити своїми - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати не заперечують, щоби Україна застосовувала західну зброю для повернення власної території з-під російської окупації, включно з регіонами, які кремль планує оголосити своїми після проведення псевдореферендумів.

Про це заявив у вівторок державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, у тому числі, щоби повернути територію, яка була тим чи іншим способом незаконно захоплена росією», - зауважив глава Держдепартаменту США.

«Україна має абсолютне право захищати себе на всій своїй території, у тому числі, повернути територію, яка була тим чи іншим способом незаконно захоплена росією», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Блінкен застеріг Китай від будь-якої підтримки агресії кремля – Держдеп

У цьому зв’язку він підкреслив, що передана Україні зброя з боку Сполучених Штатів, а також інших союзних країн уже довела свою ефективність – як на півночі України кілька місяців тому, так і зараз – на півдні і сході.

Блінкен наголосив, що оголошення росіянами анексії українських територій не створює жодних змін ні для США, ні для України в плані сприйняття ситуації. Тож, за його словами, «українці продовжать робити те, що їм потрібно, аби повернути свою територію», а США «надалі підтримуватимуть їх (ЗСУ – ред.) у цих зусиллях».

Читайте також: Блінкен в ООН: Замість виведення військ з України, путін призвав ще 300 тисяч

Глава Держдепу також підкреслив, що Сполучені Штати й інші країни ніколи не визнають оголошеної кремлем анексії українських територій. Він нагадав, що Вашингтон уже заявив про намір ввести нові суворі санкції проти рф, якщо вона вдасться до оголошення анексії.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту не обмежуватися м’якою реакцією на фіктивні референдуми, організовані кремлем в Україні. «Потрібна надзвичайно серйозна дієва реакція конкретними речами, які битимуть по економіці росії», - заявив глава МЗС України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-