Шість звільнених з полону нацгвардійців потребують тривалого лікування

Шість звільнених з полону нацгвардійців потребують тривалого лікування

Укрінформ
­Шість військовослужбовців Національної гвардії, які 21 вересня були звільнені з російського полону, потребують тривалого й комплексного лікування.

Про це повідомив начальник медичного управління Нацгвардії Денис Трегуб, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Нацгвардії у Фейсбуці.

“Зі 118 звільнених з полону гвардійців, 6 військовослужбовців мають ускладнення та потребують тривалого й комплексного лікування. Це наслідки перенесених мінно-вибухових травм, акубаротравм, переломи кінцівок. В решти діагнози та стани, викликані недостатнім харчуванням: білково-енергетична харчова недостатність, міопатія, невропатія”, - ідеться у повідомленні.

За словами Трегуба, бійці мають змогу проходити тривалу, комплексну реабілітацію за державний кошт. Спроможності відомчих лікувальних закладів та закладів системи охорони здоров’я дозволяють надавати якісне лікування та необхідні процедури.

Читайте також: Визволена з полону «Пташка» закликає й далі боротися за кожного українського воїна

“За необхідності лікування звільнених з полону нацгвардійців буде організовано за кордоном – розуміння такого механізму в Нацгвардії також є”, - зазначив начмед.

Він нагадав, що “це не перший обмін. Тому механізм відпрацьований і військовослужбовці забезпечені усім необхідним”.

На етапі ранньої реабілітації звільненим з полону військовослужбовцям надається первинна медична та психологічна допомога. Частину з них направлено до медичних реабілітаційних центрів системи МВС, де за допомогою лікарів та медичного персоналу воїни мають змогу отримати більш фахове лікування та допомогу. Крім того, організована військово-лікарська комісія для ретельного обстеження стану здоров’я та постановки діагнозу.

Залежно від стану та потреб особи, лікарі формують індивідуальну програму лікування, а психотерапевти визначають необхідні методики роботи.

Читайте також: Багато звільнених з полону українських військових зазнали жорстоких тортурГУР

“Національна гвардія України забезпечує медичну та психологічну реабілітацію поранених військовослужбовців, психологічну реабілітацію звільнених з полону, надає їм можливість повернутися у стрій”, - зазначили у Нацгвардії.

Як повідомляв Укрінформ, серед 215 нещодавно визволених з полону - 136 осіб, які несуть службу у лавах підрозділів системи МВС, зокрема 118 нацгвардійців, 9 працівників Нацполіції та 9 прикордонників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-