У Повітряних силах розповіли, чим збивають іранські дрони-камікадзе

У Повітряних силах розповіли, чим збивають іранські дрони-камікадзе

Укрінформ
Не варто драматизувати через факт появи іранських дронів-камікадзе на фронті, адже Повітряні сили ЗСУ успішно їх збивають.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це на брифінгурозповів речник командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, відповідаючи на запитання про збільшення загроз для України через появу іранських дронів-камікадзе.

«Не треба драматизувати… Їх привезли чотирма військово-транспортними бортами. Так, це неприємна штука, загроза для наших військ, тому що, як би хто не говорив, але зброя вважається високоточною. Бачимо, що безпілотники долітають і навіть інколи вражають цілі, але наша протиповітряна оборона ... щоразу все ефективніше їх відпрацьовує», - повідомив речник.

Ігнат зазначив, що наразі напрацьовуються нові методи і тактичні прийоми їх збиття.

Читайте також: Сили ППО збили російський штурмовик Су-25

За його словами, дрони можна збити стрілецькою зброєю, зенітними гарматами, зенітними установками, зенітними ракетами, системами ППО. «Звичайно, є збиття саме зенітними гарматами. Уже збили кілька з них», - додав речник.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня Повітряні сили ЗСУ знищили три із трьох повітряних цілей - безпілотники-камікадзе Shahed-136. Крім того, протиповітряна оборона ВМС так само знищила 3 із 3 дронів-камікадзе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-