В Японії відбувся державний похорон убитого експрем'єра Абе Сіндзо

В Японії відбувся державний похорон убитого експрем'єра Абе Сіндзо

Укрінформ
В японській столиці Токіо відбувся державний похорон застреленого під час політичної кампанії в липні колишнього прем'єр-міністра країни Абе Сіндзо.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє NHK.

Більш як 4 000 людей зібралися в арені Ніппон Будокан у центрі Токіо, де проходив похорон. На ньому були присутні прем'єр-міністр Кісіда Фуміо, глави Верхньої та Нижньої палат парламенту, а також головний суддя Верховного суду. З жалобною промовою від імені друзів та близьких Абе виступив колишній прем'єр-міністр Суга Йошіхіде.

Це другий державний похорон у післявоєнній історії Японії. Перший відбувся після смерті колишнього прем'єр-міністра Йосіда Сігеру 55 років тому.

Прості люди також прийшли попрощатися з Абе. Вони поклали квіти у спеціально встановленому місці за межами арени, де проходив похорон. На урядових будинках по всій Японії були приспущені прапори.

У вівторок також пройшли протести тих, хто виступав проти державного похорону. На думку цих людей, уряд та японські платники податків не повинні нести на собі пов'язаний з ним фінансовий тягар. Іншим незрозуміле рішення провести державний похорон, оскільки за всю післявоєнну історію країни цього удостоївся лише один колишній прем'єр-міністр.

Абе Сіндзо найдовше в історії перебував на посаді прем'єр-міністра Японії.

Як повідомляв Укрінформ, колишній прем'єр-міністр Японії Абе Сіндзо помер у лікарні після того, як у нього стріляли у західній префектурі Нара 8 липня. Йому було 67 років. Абе Сіндзо виступав з промовою під час виборчої кампанії у верхню палату парламенту.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-