Вишеградська четвірка має намір допомагати Україні з ремонтом техніки та лікуванням бійців

Вишеградська четвірка має намір допомагати Україні з ремонтом техніки та лікуванням бійців

Укрінформ
Країни Вишеградської четвірки, куди входять Чехія, Угорщина, Польща та Словаччина, мають намір допомогти Україні з ремонтом техніки, розмінуванням та лікуванням поранених військових на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Прага.

Після зустрічі з колегами з країн Вишеградської четвірки (V4) міністр оборони Словаччини Ярослав Надь заявив журналістам, що ці країни Центральної Європи підтримують Україну перед лицем російського військового вторгнення.

Чехію на зустрічі представляла міністр оборони Яна Чернохова, за словами якої країни V4 також могли б брати участь у розмінуванні території України. Міністр нагадала, що таку діяльність Чехія здійснювала у колишній Югославії.

Читайте також: Лідери країн Вишеградської четвірки обговорять російсько-українську війну 11 жовтня

За словами представників Чехії, Польщі та Словаччини, країни готові надати Україні додаткову військову допомогу.

Чернохова повідомила, що Чехія має потенціал у цій галузі, і вона надасть допомогу.

У свою чергу, Надь підтвердив, що Братислава готова передати Україні десять своїх радянських винищувачів МіГ-29, якщо отримає за них адекватну компенсацію. Після російського вторгнення в Україну Словаччина достроково припинила експлуатацію винищувачів МІГ, захист словацького неба з вересня взяли на себе Чехія та Польща.

Читайте також: Тримор’я неможливе без вільної та суверенної України - Моравецький

Як повідомляв Укрінформ, на саміті Вишеградської четвірки, який відбудеться у словацькій столиці Братиславі 11 жовтня, президенти Чехії, Словаччини, Польщі та Угорщини обговорять російсько-українську війну та енергетичну кризу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-