Івано-Франківський музей імені Бандери вперше представив свої експонати на виставці у Литві

Івано-Франківський музей імені Бандери вперше представив свої експонати на виставці у Литві

Фото
Укрінформ
Івано-Франківський Музей визвольної боротьби імені Степана Бандери представив свої експонати – зубчатівки та пружки з однострою Української Галицької армії (УГА) – на литовсько-українській виставці «За волю України», яка відкрилась у Каунасі. 

Про це у Фейсбуці повідомив директор Музею, історик Ярослав Коретчук, передає Укрінформ.

«22 вересня, у литовському місті Каунас відкрилась виставка «За волю України!» Експонати Музею визвольної боротьби ім.С.Бандери потрапили на литовсько-українську виставку. Саме там було представлено декілька речей з фондів нашого Музею: зубчатівки та пружки з однострою УГА», – зазначив Коретчук.

Він зауважив, що для Музею визвольної боротьби це перша участь у міжнародній виставці, яка відкрилась у Військовому музеї імені Вітовта Великого.

Коретчук висловив подяку організаторам виставки та друзям Музею, які кілька років тому допомогли викупити на аукціонах артефакти, які тепер належать фонду Музею.

Українська галицька армія, УГА – це збройні сили Західноукраїнської Народної Республіки. До 17 листопада 1919 року називалась Галицькою армією. Зародком УГА були українські січові стрільці та підрозділи австро-угорської армії, сформовані з українців, що у Львові й провінції 1 листопада 1918 року підпорядкувалися Українській Національній Раді ЗУНР.

Фото: Ярослав Коретчук / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-