Внаслідок агресії рф в Україні загинули 5996 цивільних, з них 382 дитини – ООН

Внаслідок агресії рф в Україні загинули 5996 цивільних, з них 382 дитини – ООН

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) збільшило свою присутність в Україні і розгорнуло роботу у 6 локаціях, а також розказало про кількість постраждалих внаслідок російського вторгнення

Про це заявила голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матільда Богнер на презентації у вівторок, 27 вересня, нової доповіді Управління ООН з прав людини щодо України, передає кореспондент Укрінформу.

«Від моменту публікації останньої доповіді наприкінці червня УВКПЛ збільшило присутність в Україні. Наразі наші співробітники працюють у 6 локаціях країни. Щодня ми спілкуємося з людьми по всій країні, слухаємо жертв, які постраждали від порушень прав людини в контексті збройного конфлікту, що загострився внаслідок збройного нападу рф», - сказала вона.

Читайте також: Внаслідок російської агресії в Україні за добу загинули 11 мирних мешканців

Богнер наголосила, що цивільні особи й далі несуть основний тягар наслідків бойових дій.

«Станом на сьогодні ми задокументували, що 5996 осіб загинули, а 8848 дістали поранень. Серед загиблих 382 дитини. Ці цифри відображають підтверджені окремі інциденти, а фактичні цифри є значно вищими», - наголосила вона.

Богнер звернула увагу, що напади на цивільні об’єкти не лише поставили під загрозу життя цивільних осіб, а й змусили їх жити в принизливих умовах, підірвавши права на здоров’я, освіту, житло, їжу та воду.

Читайте також: В ОП закликають світ приєднатися до створення трибуналу проти керівництва росії

«Інтенсивні обстріли також негативно позначилися на свободі релігії чи переконань. Багато культових споруд було зруйновано та пошкоджено. На сьогодні ми зафіксували пошкодження чи руйнування 252 медичних закладів та 415 навчальних закладів, але реальні цифри також вище», - підсумувала вона.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві буде відкрито офіс спецпредставниці генерального секретаря ООН з питань сексуального насильства в умовах конфліктів для розслідування сексуальних злочинів росіян.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-