У москві активістів катували за антивоєнні виступи та підтримку України

У москві активістів катували за антивоєнні виступи та підтримку України

Укрінформ
У москві співробітники поліції зламали двері, провели обшук у квартирі, де перебували активісти Артем Камардін, Олександра Попова та Олександр Менюков.

Після цього їх відвезли до ВВС, де піддавали тортурам. Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Новая газета. Европа".

Приводом до затримання, ймовірно, стала акція "Маяковські читання", яка відбулася 25 вересня біля пам'ятника Володимиру Маяковському у москві. Молоді поети читали власні вірші, в яких висловлювали незгоду з політикою росії та воєнними діями в Україні.

На допитах до молодих людей застосовували тортури, били. Камардіна «дуже сильно побили і засунули йому в анальний отвір гантелю». Його дівчину Олександру Попову (яку пізніше відпустили з відділку поліції) теж били, клеїли суперклеєм стикери до обличчя, намагалися заклеїти рота, виривали волосся, штурхали, погрожували згвалтуванням уп'ятьох. Також поліцейські показували їй відео з тортурами Камардіна.

Після цього в телеграм-каналі "112" з'явилося відео, на якому Камардін, а також ще двоє молодих людей - Єгор Штовба та Микола Дейнеко - стоячи на колінах, просять вибачення за свої слова та дії. Особлива жорстокість щодо Камардіна, вочевидь, пояснюється сказаними ним на камеру словами: «Слава Киевской Руси, новороссия — соси».

Читайте також: В росії затримали понад 800 протестувальників проти мобілізації - правозахисники

За повідомленням адвоката Леоніда Соловйова, після тортур Камардін був госпіталізований швидкою допомогою. При цьому Камардін офіційно став підозрюваним за ст. 282 ч.2 п. КК рф (розпалювання ненависті або ворожнечі з застосуванням насильства або погрозою його застосування).

Скарги на застосування тортур силовими структурами росії надходять регулярно як у самі силові структури, так і в ЗМІ, але зазвичай розслідуються лише неурядовими організаціями. Дві з них - "Комітет проти тортур" і "Гаряча лінія" - були у 2022 році ліквідовані постановами російського суду.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення. Паралельно кремль посилює політичний режим всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-