Покарання росії за військові злочини: у ЄС розповіли, яку допомогу надають Україні

Покарання росії за військові злочини: у ЄС розповіли, яку допомогу надають Україні

Укрінформ
Європейський Союз робить все можливе, щоб підтримати міжнародні зусилля та роботу правоохоронців в Україні для встановлення фактів та доказів воєнних злочинів на захоплених українських територіях для притягнення російських військових до відповідальності.

Про це сьогодні у Брюсселі під час слухань у Комітеті закордонних справ Європейського парламенту заявив заступник директора Європейської служби зовнішніх дій по Східній Європі та Центральній Азії Люк П’єр Девін, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Минулої п’ятниці комісія з розслідування в Україні представила свої знахідки у Раді з прав людини ООН. Були задокументовані воєнні злочини росії в Україні. Ми зробимо все необхідне, щоб забезпечити відповідальність за ці злочини. Ми покладаємося, безумовно, на Міжнародний кримінальний суд і також на українську владу. Ми підтримуємо фінансово та матеріально Офіс генерального прокурора України, надаємо допомогу у тренуванні (персоналу), передаємо досвід та обладнання, допомагаємо у збиранні доказів», - сказав представник дипломатичної служби ЄС.

Читайте також: СБУ викрила прихильника рф, який планував приєднатися до «кадирівців»

Він нагадав, що триває вже сьомий місяць повномасштабного російського вторгнення в Україну. Україна хоробро та успішно захищає себе, її Збройні сили змогли відкинути російську армію та звільнити частину територій, зазначив дипломат. На жаль, у звільнених містах та селищах були виявлені масові поховання, - так трапилося раніше в Бучі, в Ірпені та в Бородянці, і нещодавно в інших містах, таких як Ізюм, сказав Девін.

«Тисячі цивільних людей були вбиті. Багато зазнали насильства, побиття, приниження, сексуального насильства, були викрадені або силоміць переміщені. росія має бути притягнута до відповідальності за всі страждання, які ця війна принесла народу України», - наголосив представник Європейської служби зовнішніх дій.

Як повідомляв Укрінформ, 10 вересня українські війська звільнили Ізюм від російських загарбників. Поблизу міста, яке перебувало під контролем ворога з початку квітня, були знайдені масові поховання, де виявлені тіла принаймні 447 загиблих людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-