Естонія готова допомогти Україні з відновленням енергетичної інфраструктури - Галущенко

Естонія готова допомогти Україні з відновленням енергетичної інфраструктури - Галущенко

Фото
Укрінформ
Міністр енергетики України Герман Галущенко провів зустріч із делегацією з Естонії на чолі з міністром економіки та інфраструктури Ріїною Сіккут, що засвідчила готовність Естонії допомагати у відновленні зруйнованої енергетичної інфраструктури.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство енергетики України.

Повідомляється, що під час зустрічі Галущенко поінформував естонську сторону про пошкодження енергетичної інфраструктури України внаслідок регулярних російських військових атак. При цьому він зазначив, що наразі підготовлено багато потенційних інвестиційних проєктів для відновлення та відбудови енергетичного сектору, включаючи атомну та зелену енергетику, інші новітні напрямки.

"Члени естонської делегації також підкреслили свою зацікавленість інвестувати у проєкти з відновлення енергетичного сектору України", - повідомляє Міненерго.

Читайте також: Естонія надасть Україні модульні госпіталі і долучиться до розвитку системи реабілітації

Крім того, сторони обговорили роботу електроенергетичних ринків та потенціалу для нарощування експорту української електроенергії до європейських країн, підготовку до опалювального сезону й питання накопичення енергоресурсів.

На зустрічі також наголошувалося на необхідності якнайшвидшої демілітаризації Запорізької АЕС, виведення з її території російських військових і представників росатому та передачі станції під повний контроль НАЕК "Енергоатом".

Як повідомлялося, у квітні Енергетичне співтовариство створило Фонд енергетичної підтримки України. Консолідовані кошти від донорів фонду спрямовуються на відновлення енергетичної інфраструктури, яка була пошкоджена або зруйнована внаслідок бойових дій на території України, розпочатих російською військовою агресією.

Фото: mev.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-