За допомогою мобілізації путін хоче знищити в росії інтелігенцію - розвідка

За допомогою мобілізації путін хоче знищити в росії інтелігенцію - розвідка

Укрінформ
У росії під путінську мобілізацію потрапляє інтелігенція та представники приватного бізнесу з центральних регіонів країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За оцінками ГУР, після підписання путіним указу про мобілізацію мапа смертності в регіонах значно зміниться. Повістки отримують тисячі представників інтелігенції та приватного бізнесу з центральних регіонів росії та промислових підприємств-гігантів. Якщо робітничі професії ще забезпечуватимуться відстрочками від призову, то саме російська інтелігенція стане добривом для українського чорнозему.

“Остаточно знищивши громадян, які можуть усвідомлювати крах російської державності, кремлівський диктатор сподівається позбутися протестів проти війни та безглуздої загибелі сотень тисяч росіян”, - зазначають у розвідці.

Читайте також: Зеленський - до мобілізованих росіян: Здавайтеся в полон за першої ж нагоди

З початку повномасштабного вторгнення рф в Україну керівництво країни-агресора вже істотно зменшило чисельність представників своїх малих народів. Серед вбитих загарбників приблизно 40% - представники неслов’янських етнічних груп.

У п’ятірку регіонів із найбільшою кількістю жертв увійшли Дагестан, Бурятія, Краснодарський край, Башкортостан, Волгоградська область. Також прослідковується непропорційне співвідношення: кількість загиблих військових із бідних регіонів (де і проживають етнічні спільноти) значно вища, ніж з розвинених.

Читайте також: Мобілізація у рф: жителі кількох національних республік вийшли на протести

Як повідомляв Укрінформ, у багатьох містах росії почалися антивоєнні протести, найбільші з них відбулися 25 вересня у столиці Дагестану Махачкалі. Загалом було затримано майже дві з половиною тисячі осіб. Десятки тисяч чоловіків уже залишили межі рф. У зв'язку з цим, за даними ЗМІ, кремль планує 28 вересня заборонити виїзд чоловікам мобілізаційного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-