Завезеним з росії до Маріуполя робітникам не платять грошей

Завезеним з росії до Маріуполя робітникам не платять грошей

Укрінформ
У тимчасово захоплений Маріуполь загарбники привозять робітників із росії, обіцяючи високі зарплати, але грошей не платять.

Про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада, передає Укрінформ.

«Окупанти привозять на роботи на окуповані території робітників з росії. Обіцяють високі зарплати, але по факту «кидають» на гроші. Місцевих жителів на ці роботи не беруть», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що до Маріуполя привезли із санкт-петербурга мулярів, оздоблювальників, електромонтажників. Їм обіцяли зарплати вдвічі більші, ніж за аналогічну роботу в російських містах.

«Але вже з‘являються перші відеозвернення від привезених працівників окупованих міст про те, що їх просто «кинули». Вони працюють без контрактів, а тепер їм ще й не виплачують заробітну плату», - заявили у міськраді.

Водночас більшість маріупольців не мають роботи, а тим, кому вдалося влаштуватися, грошей теж не платять.

Читайте також: У захопленому Маріуполі через відсутність зарплати протестують співробітники водоканалу

«Через це працівники міського водоканалу вже кілька днів протестують, бо вони звикли до гідної оплати за свою роботу. Але це не про «руський мир». Там лише зневага та безправ‘я», - наголосили у міськраді.

Як повідомлялося, працівники АТ «росводоканал», яких направили з рф на відновлення водопостачання в тимчасово захопленому місті Щастя, у відеозверненні поскаржились путіну, що їхню роботу не оплачують і не хочуть укладати з ними трудовий договір.

Читайте також: У Маріуполі нема і не буде якісної питної води – росіяни зруйнували мережу її постачання

Агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто практично повністю зруйноване внаслідок ворожих обстрілів.

Маріуполь наразі без нормального постачання електрики, води, газу. З початку російського вторгнення у місті загинули близько 22 тис. мирних жителів. Понад 50 тис. були депортовані в росію і на тимчасово захоплені території Донецької області.

Фото: Маріупольська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-