В уряді Угорщини кажуть, що почали отримувати додатковий газ із росії

В уряді Угорщини кажуть, що почали отримувати додатковий газ із росії

Укрінформ
МЗС Угорщини заявляє, що російський газпром почав додаткові постачання газу до країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода, передає Укрінформ.

У міністерстві відзначили, що переговори з москвою привели до угоди, за якою газпром почав постачати «понад уже зазначені в контракті обсяги».

«Обов’язок уряду Угорщини - гарантувати безпечне постачання до країни природного газу, і ми його виконуємо», - заявив представник МЗС Томаш Менчер.

За його словами, до кінця серпня трубопроводом «Турецький потік» має надійти додатковий обсяг газу – 2,6 млн кубометрів на добу. Менчер додав, що ведуться переговори щодо вересневих поставок.

Читайте також: росія відновила поставки нафти до Чехії через нафтопровід «Дружба»

Як нагадує видання, угода, про яку згадував представник МЗС, пов’язана з липневим візитом міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто до москви для обговорення закупівлі додаткових 700 млн кубометрів природного газу.

«У світлі того, що відомо про поточні європейські ринкові умови, зрозуміло, що придбання такого великого обсягу неможливе без російських джерел», - додав Менчер.

Як повідомлялося, ЄС заявив про перехід із 1 серпня на режим заощадження газу, щоб підготуватися до можливих перебоїв з його постачанням з росії, котра традиційно використовує енергоносії як зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-