роспропаганда поширює фейки про українських полонених - ЦПД

роспропаганда поширює фейки про українських полонених - ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки й оборони України зібрав чергову добірку російських маніпуляцій і фейків станом на вечір 13 серпня.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі.

Зокрема, російський політолог-пропагандист Володимир Корнілов розповсюджував дезінформацію, заявивши: «На Заході розпалюватимуть антиросійську істерію і звинувачуватимуть рф у всіх бідах – навіть чудово знаючи, хто обстрілює Запорізьку АЕС. Але треба розуміти: після того, як (війну) буде успішно завершено, звинувачення на адресу рф будуть безглуздими».

У міністерстві оборони рф своєю чергою розповсюдили фейк, ніби «військовополонені ЗСУ вирішили залишитися на підконтрольній росії території через небажання воювати… усі вони добровільно здалися, щоб зберегти життя… зараз це вдається небагатьом, оскільки бійці нацбатів виконують роль загороджувальних загонів та не дозволяють залишати позиції».

Читайте також: У ЦПД спростували фейки про звільнення з роботи у воєнний час

А колаборант-«керівник» тимчасово окупованих територій Миколаївщини Юрій Барбашов заявив: «жителі Снігурівки в Миколаївській області, розташованої поблизу фронту, матимуть змогу взяти участь у референдумі про возз’єднання Херсонської області з росією». У ЦПД попередили, що це маніпуляція.

Як повідомляв Укрінформ, ЦПД спростував основні фейки про курс валют в обмінниках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-