WADA підтвердила відповідність нового антидопінгового законодавства України міжнародному

WADA підтвердила відповідність нового антидопінгового законодавства України міжнародному

Укрінформ
Всесвітнє антидопінгове агентство підтвердило, що нове антидопінгове законодавство України цілковито відповідає Всесвітньому антидопінговому кодексу.

Про це повідомив міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Мінмолодьспорту.

Як зазначається, міністерство отримало підтвердження від керівника департаменту відповідності WADA Еміліано Сімонеллі про те, що прийняті нещодавно закони України «Про антидопінгову діяльність у спорті» та «Про внесення зміни до статті 52 Закону України «Про фізичну культуру і спорт» щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю» цілком відповідають міжнародному законодавству у цій сфері, зокрема положенням Всесвітнього антидопінгового кодексу.

Повідомляється також, що WADA надаватиме експертну допомогу для імплементації ухвалених законів.

«Наша кінцева мета — повне виконання міжнародних зобов’язань, розбудова дієвого національного механізму боротьби з допінгом, захист чесного спорту. російська війна не завадить нам продовжувати реформи та наближати Україну до повноправного членства в ЄС. У тому числі у галузі фізичної культури і спорту», — наголосив Гутцайт.

У міністерстві поінформували, що у листі на адресу міністра молоді та спорту президент WADA Вітольд Банька подякував українській стороні за підтримку чистого спорту та впровадження антидопінгового законодавства попри розв'язану росією війну.

Читайте також: Антидопінгова агенція може продовжити санкції щодо Росії

«Я хотів би знову підтвердити, що рішуче засуджую неспровоковану агресію росії проти України та залишаюсь солідарним з українським народом та атлетами», — зазначив Банька.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 26 січня 2022 року ухвалила закони "Про антидопінгову діяльність у спорті" (№5099) та "Про внесення зміни до статті 52 Закону України "Про фізичну культуру і спорт" щодо діяльності Національної лабораторії антидопінгового контролю" (№5640).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-