НБУ продовжить посилений нагляд за ринком готівкової торгівлі валютою

НБУ продовжить посилений нагляд за ринком готівкової торгівлі валютою

Укрінформ
Національний банк України продовжуватиме посилений нагляд за ринком торгівлі іноземною валютою в готівковій формі, зокрема, практикуватиме позапланові виїзні перевірки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба регулятора.

Зазначається, що Нацбанк провів зустріч із керівниками та ключовими власниками десяти найбільших учасників ринку торгівлі готівковою валютою. Зокрема, сторони обговорили особливості дотримання оновленої регуляторної бази.

"Національний банк попередив, що продовжуватиме здійснювати посилений нагляд за цим сегментом ринку фінансових послуг, зокрема шляхом проведення позапланових виїзних перевірок", - повідомляє пресслужба НБУ.

Крім того, учасники зустрічі обговорили питання законодавчої ініціативи про особливості оподаткування для небанківських фінустанов, які здійснюють торгівлю валютними цінностями в готівковій формі.

НБУ та учасники ринку також обговорили спільні кроки ринку та регулятора, спрямовані на стабілізацію ситуації в готівковому сегменті валютного ринку, а також забезпечення захисту прав споживачів фінпослуг.

Регулятор наголосив учасникам ринку на необхідності дотримання вимог нормативно-правових актів Національного банку та недопущення спекуляцій.

Читайте також: Нацбанк забрав валютну ліцензію у ще однієї фінкомпанії

Як повідомлялося, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев зареєстрував у парламенті законопроєкт, який передбачає запровадження авансового внеску із податку на прибуток для пунктів обміну валют.

Наприкінці липня Національний банк посилив вимоги до небанківських установ, що здійснюють торгівлю готівковою валютою. Зокрема, курси валют можна дізнатися тільки в приміщеннях обмінників, а сам процес купівлі/продажу здійснюється з обов'язковим відеоспостереженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-