В Італію прибуло перше судно з українським збіжжям

В Італію прибуло перше судно з українським збіжжям

Укрінформ
В італійський порт "Равенна" прибуло перше судно з українською продукцією в межах домовленості про безпечне транспортування зерна і продуктів з України.

Про це повідомляє у суботу у Твіттері Міністерство закордонних справ Італії, передає Укрінформ.

«З великим задоволенням повідомляємо про прибуття до Равенни першого корабля з кукурудзою і соєю з України», - зауважили в італійському зовнішньополітичному відомстві.

Водночас наголошується, що Італія надалі сприятиме продовольчій безпеці в усьому світі та в регіоні Середземномор'я зокрема, а також втіленню угоди про експорт зерна та підтримки стійкості України.

Читайте також: Гутерреш призначив координатора Організації Чорноморської зернової ініціативи

Як повідомлялося, у суботу порт "Чорноморськ" залишило перше судно, яке зайшло в українські порти під завантаження агропродукцією, - балкер Fulmar S. Воно об’єдналось у караван із балкером Thoe. На борту суден перебуває 14,5 тис. тонн агропродукції.

Загалом під час реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 16 суден вирушили з українських портів, вивізши 450 тис. тонн агропродукції.

Читайте також: Судна з українським зерном захищені 10-мильною буферною зоною - ЗМІ

У Стамбулі 22 липня на пропозицію Організації Об’єднаних Націй Україна, Туреччина та Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш підписали Ініціативу про безпечне транспортування зерна та продуктів харчування з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-